Assalamualaikum, Hari ni, eh bukan, lama dah la dah buat,
Hari tu aku balik tak print, bukan sengaja tapi tak disahkan, em..
fly je lah.. tunggu gi.. balik pon sembunyi2 habis.. takut kantoi dgn makgad saiko tu.
Makgad lain, ok jer, sorang tu jer, warden sikit..
Hari tu aku janji nak masak kebab kat mek intan, tapi.. hari tu teringin sepegeti,
jadi terbantut masak kebab dan buat spegeti.
tkjar masa utk hsilkn sepegeti ni.
tkut kntoi dgn makgad kes fly.
boleh mkn utk 5-7 org
tkut kntoi dgn makgad kes fly.
boleh mkn utk 5-7 org

bahan2
spaghetti kimball (satu bungkus) (rebuskan)
sos spaghetti kimball (sy guna sos spaghetti + cendawan) (2botol)
satu paket sosej daging (potong dadu)
2 biji bawang besar (hiris dadu)
cili merah (1 tangkai) (hiris dadu)
cendawan butang (satu tin) (beli yg slice tu untung lagi) (hiris nipis) (adabi botol kecik) (make sure rendam dgn air garam bg hilang bau dlm tin tu)
panaskan minyak (3sudu)
goreng sosej td separuh masak,
masukkan hirisan bawang td,
tumis sampai naik bau,
masukkan sos spaghetti td dan gaul sampai naik bau,
kalau suka sos cair, msukkan sedikit air (ikut citarasa)
msukkan secubit garam + gula (ikutcitarasa)
masukkan cendawan butang td,
gaul dan gaul sampai puas hati.
done,
bersedia utk dihidang.
kos barang
1paket spaghetti kimball (rm3.8)
1 tin sos spaghetti kimball (rm4.5) *rm9/2tin
1tin kecil cendawan butang adabi (rm2.50 @ something)
sosej daging lembu (rm4.30)
bawang/ minyak/ garam/ gula/ cili merah = rm0.80
#tambahan, kalau letak cheese
rm8.00/ satu buku tu (klo parut sampai suku pun)
total cost rm20.40/ 5-6 org makan.
* klo kat kedai satu kepala dah rm9.0 and something.
No comments:
Post a Comment